Change Text Size
+ + + + +
Ο σκύλος και ο λύκος.

 (Ρωσία)

Μια φορά ένας ηλικιωμένος κύριος είχε ένα σκύλο που τον έλεγαν Σέρκο. Τον τάιζε και τον φρόντιζε και ο Σέρκο έγινε ένας νέος και δυνατός σκύλος. Τα χρόνια περνούσαν και ο σκύλος μεγάλωσε τότε ο ιδιοκτήτης του τον έδιωξε στο δάσος. Μια μέρα ο Σέρκο συνάντησε ένα λύκο. Ο λύκος τον ρώτησε τι κάνει στο δάσος και ο σκύλος του εξήγησε ότι τον έδιωξε ο κύριος του επειδή ήταν μεγάλος στην ηλικία. "Θέλεις να σε βοηθήσω;" του είπε ο λύκος. "Θέλω αλλά πώς;" απάντησε ο Σέρκο.

"Αύριο όταν ο κύριος σου με την γυναίκα του θα πάνε στο κτήμα εγώ θα πάω στο σπίτι τους να αρπάξω το παιδί τους. Εσύ θα τρέξεις πίσω μου και εγώ θα κάνω πως φοβάμαι και θα παρατήσω το παιδί. Μετά εσύ θα το πάρεις στον ιδιοκτήτη σου". 
Έτσι και έγινε την επόμενη μέρα. Όταν ο Σέρκο πήρε το παιδί πίσω, ο κύριος του κατάλαβε ότι ο σκύλος του έσωσε την ζωή, τον κράτησε μαζί τους και ζούσαν ακόμη καλύτερα από πριν. Όταν η κόρη του ιδιοκτήτη μεγάλωσε και αποφάσισε να παντρευτεί ο σκύλος ήθελε να ευχαριστήσει τον λύκο για την βοήθεια που του έδωσε. Πήγε λοιπόν στο δάσος και είπε στον λύκο να πάει στο γάμο, θα τον έκρυβε κάτω από το τραπέζι και θα τον τάιζε και οι ιδιοκτήτες τίποτα δεν θα καταλάβαιναν. Έτσι και έγινε στο γάμο γλεντούσαν, τραγουδούσαν, και ο Σέρκο κρυφά τάιζε τον λύκο. Ο λύκος ήθελε να τραγουδήσει και τότε τον είδαν όλοι και φοβήθηκαν. Τότε ο σκύλος άρχισε να τον κυνηγάει, και ο λύκος έκανε πως φοβόταν. Τον έδιωξε στο δάσος για να μην τον δουν οι άλλοι και έτσι του έσωσε την ζωή.

(Ρωσία. Συντάχθηκε από την Ευανθία Τσαγκαράκη)
Πηγή: http://www.erussian.gr